Nikol Kouklová, inspirativní žena na blogu Bohemian Lab

Nikol

Nikol Kouklová, mladá, krásná a talentovaná herečka, která Vás inspiruje svým životním stylem spojeným s divadlem, cestováním a vášní k pěstování pokojovek.

1. Nikol, jak vypadá Váš typický den?

Záleží, zda zkouším zrovna v divadle jako tomu je poslední čtvrt rok, co začala divadelní sezóna. Pokud ano, mé pracovní dny nabírají poměrně zběsilé tempo. Ráno vstanu, dopřeji si cestou do práce kávu v nedaleké kavárně, kterou si vychutnávám cestou do divadla, při které zároveň venčím mojí psici australského ovčáka Amy. Poté zmizím na čtyři hodiny v útrobách divadla, kde poskakuji po jevišti a vynořím se zhruba po druhé hodině odpolední. 

První, kam mířím, je nejbližší park, kde se snažím vyběhat naší chlupatou lásku a věnovat jí nějakou energii. Někde během házení disku vyřizuji telefonáty, e-maily a spolupráce. Když dorazím pěšourem domů, tak mi většinou nastává "druhá šichta", kdy musím vyřizovat záležitosti ohledně PR pro divadlo nebo různé projekty. Někdy mezi tím ještě schůzuji nebo se snažím odměnit dobrým jídlem, čas od času nějakým beauty rituálem či posezením s přáteli. Pokud hraji, tak upaluji navečer znovu do divadla. Nevím, kdo vypustil myšlenku, že herci se vydali na tuto cestu, protože nechtěli pracovat. Asi určitě někdo, kdo naší profesi nikdy nezkusil. 
2. Jak se vypořádáváte s náročným pracovním harmonogramem ?

Především se snažím absolutně si nepřipouštět, kor ve vypjatějším období, že bych se měla jakkoliv litovat nebo nějak hroutit. Snažím se přistupovat k věcem profesionálně, zbytečně se nestresovat, nenechávat se strhávat hysterií a raději se tajně těšit na to, čím se za ten náročnější čas odměním. Někdy je to výlet do přírody, jindy návštěva restaurace nebo třeba wellnessu. Myslím si, že je důležité najít balanc a poslouchat své tělo. Nejít, jak se říká, přes mrtvoly.
Zákoutí pokojových rostlin u Nikol Kouklové
3. Jaký je Váš styl při zařizování domova ? Jakými barvami, materiály nebo dekoracemi se nejraději obklopujete ?
Nemám vyloženě jeden styl, do kterého bych mermomocí byt ladila. Jsem v tomto směru eklektická. Vybírám si spíše jednotlivé kusy, o kterých se domnívám, že jsou nadčasové a bude mě bavit se na ně dívat i za pár let. Baví mě hravost, překvapivé tvary a barvy. Prim hraje také kvalita. Nejsem zastánce rychlého vybavení bytu za každou cenu. Kousky pořizuji postupně a ráda investuji do kvalitních tvorby. 
vonný vosk Mořská sůl a šalvěj
4. Kde hledáte inspiraci pro svůj byt ?
Asi největší inspirací je v dnešní době Instagram, na kterém objevíte nespočet designových studií nebo designerů, do jejichž tvorby se člověk zamiluje. Mezi mé oblíbené účty patří např. Ententyky, studio Budu, Ones concept, By Stella curated, tvorba Lukáše Nováka, Radua Crystal, ale také starší kousky, kterým člověk vdechne druhý život na Moje poezie nebo Eterle. 
 
5. Za co ráda utrácíte a co jste si naposledy pořídila ?
V poslední době jsem mírně rozšířila svou sbírku pokojovek, která čítá okolo 130 kousků, také jsem doplnila zásoby na dlouhé zimní večery - svíčky a voňavý difuzér a také jsem obohatila šatník o pár kousků od Flam Label nebo Jany Mikešové.
vonný vosk Fíkové listy
6. Cestujete ráda ?
Objevování jiných krajin, kultur, gastronomie a lidí je jedna z mých nejoblíbenějších věcí vůbec! Je to skvělá inspirace, obohacení, rozvíjení se, ale také investice do sebe samého. Naprosto mě okouzlily přírodní úkazy v Americe, Ománu, Vietnamu, Islandu, ale také příroda ve Skotsku, Norsku nebo na Balkáně, kam jsem měla možnost se podívat. Stále mám co objevovat a těším se, kam mě náhoda zavane příště.
7. Máte nějaké guilty-pleasure ?
Ráda si dám sklenku dobrého červeného vína. Někdy až moc často. :)
vonné pecičky Jasmínový květ a zelený čaj
8. Bez čeho nemůžete žít ?
Bez kafe!
9. Nejoblíbenější film ?
Madisonské mosty, které když jsem zhlédla poprvé, rezonovalo to ve mě natolik, že jsem nemohla usnout. Přemítala jsem celou noc, zda jsem prožila lásku v plné síle jako hlavní protagonisté a zda je možné ji potlačit a obětovat bez toho, aniž by z toho potom měl člověk újmu. 
10. Který produkt / vůni od Bohemian Lab jste si oblíbila a proč ?
Musím říci, že mám doma celý zástup produktů - od svíčky, pralinek, vosků až po vonné pecičky! Miluji vůni jasmínu, ale fíkové listy nebo mořská sůl je naprostá pecka! Miluji, jak vosky provoní celou mou šatní skříň a mají multifunkční využití. Ráda jimi obdarovávám své nejbližší. 
vonné pralinky
vonné pralinky Bergamot a cedrové dřevo
dekorativní zátiší u Nikol Kouklové
podtácek čtverec, volné využití po spotřebování vonných pralinek
Zpět na blog

Napište komentář