Dominika

Dominika

"Holka z Beskyd, která je na nekončící cestě za sebepoznáním", tvrdí o sobě Dominika. "A taky holka, co si rozhodla splnit si svůj sen a věnuje se svému podnikání." Tak to máme společné, a proto jsem se rozhodla oslovit Domču být mojí první "inspirativní ženou". 
Baví mě, že si žije svůj sen s manželem uprostřed Beskyd, obklopená přírodou a kopci. Ráda sleduju její soukromý profil @domiisdiary a fotky všedních dní, které jsou mimochodem spíš jak ze žurnálu. A to není všechno. Z lásky k cestování a ke krásným věcem si založila vlastní značku Filokalista, kde nabízí produkty s příběhem a duší. Tuhle holku zkrátka stojí za to poznat !

1. Domi, kde čerpáš inspiraci pro svůj interiér ?
Primárně při cestování. Všímám si designu hotelů, ve kterých s manželem bydlíme. Některé prvky jsme si určitě přenesli, když jsme tvořili náš domov. Ale všeobecně je to především o tom, cítit se na daném místě co nejlépe a pro mě to vždy znamenalo být v prostředí, ve kterém jsou hodně použity přírodní materiály jako je dřevo, kámen a teplé barvy. Naštěstí to manžel vnímal stejně jako já a podle toho jsme náš domov vytvořili.

 

2. Kde ráda nakupuješ a co sis naposledy pořídila ? 
Přiznám se, že u nákupů se můj vzorec chování za poslendí dobu hodně změnil. A jsem za to ráda. Začala jsem více vyznávat slow fashion, a to ne kvůli tomu, že by to bylo trendy :) Ale dřív jsem byla schopná koupit si věc v Zaře jen proto, že byla ve slevě (to desáté triko se přece bude někdy hodit, že jo), anebo proto, že jsem měla špatný den a chtěla jsem si tím nahnat serotonin (což se samozřejmě stejně nepovedlo a náladu to nezlepšilo :) ) Teď už si nákupy ale mnohem víc rozmýšlím. Raději si koupím něco jednou za čas, ale z kvalitních materiálů. Když je to ještě navíc lokální výroba, tak z toho mám radost dvojnásob. V poslední době mi udělal radost vlněný svetr od Chappe. A nebo mám ráda českou značku Senses.

3.Tvůj vysněný kousek do bytu ? 
Velký prosklený krb :)

Svíčka - bergamot a cedrové dřevo

4. Cestuješ ráda ? A kam se případně chystáš ?
Jasně, letos jsme toho stihli s mužem procestovat docela dost a taky jsem měla možnost dostat se zase na své milované Bali. Ale myslím, že příští rok bude o hodně klidnější. Zatím jsou v plánu jen nějaké hory a lyže.

5. Máš nějaké guilty-pleasure ? 
To každopádně! Kafe a buchty :)

6. Jak vypadá tvůj typický den ? 
Ráno začínám krátkou rutinou a rehydratačním drinkem. Pak s manželem společně snídáme. Odcházím do kanceláře, kde se věnuju svému e-shopu. Kolem poledne se vracím domů, abych uvařila oběd. Pak už se to liší. Pokud to práce vyžaduje, pracuju ještě z domu a do kanceláře už se většinou nevracím. Nemáme děti, takže si můžu dovolit ten luxus zvaný "mít čas sama pro sebe". Takže se věnuji tomu, co mám ráda. Hodně času ale trávíme spolu s mužem, téměř každý den chodíme na kafe, kde si řekneme novinky daného dne, chodíme na procházky do přírody, pak jsem s přáteli, rodinou, zacvičím si (hlavně jógu) a nebo se věnuji nějakému seberozvoji. Nedávno jsem třeba absolvovala RTT terapii a nahrávku, která z toho vznikla, poslouchám velmi často. Píši si deník vděčnosti (aspoň se o to snažím, zvlášť, když cítím, že je to potřeba) anebo zkouším meditace.

7. A jak naopak vypadá tvůj ideální den ? 
Přesně tak, jak vypadá můj typicky den. Neměnila bych vůbec nic :)

8. Máš nějaké rituály ? 
Určitě, někeré už jsem zmínila výše. Ale mezi mé rituály taky řadím to, že pravidelně trávím čas sama se sebou. Mám v Beskydech jedno své oblíbené místečko, kde jezdím vždy, když cítím, že to potřebuji. Rituálem je pro mě i večerní péče o pleť, kterou spojuji s cvičením face jógy nebo krátkou masáží. Teď v zimě je to taky ranní vystavování se červenému světlu. 

Vonné krystaly - mořská sůl a šalvěj

 

9. Bez čeho nemůžeš žít ? 
Ježíš, tak toho je strašně moc! :D Kafe, pozorování západů, čerstvě upečený kváskový chleba... 
Teď trochu vážněj - bez mých nejbližších, žila jsem nějakou dobu v zahraničí, takže vím jaké to je, když je nemůžete vidět kdykoliv si zamanete. A utvrdilo mě to v tom, že jsem velmi orientovaná na rodinu a přátelské vazby. Bez mého muže, on je má neuvěřitelná podpora ve všech směrech a i po té době, co jsme spolu, se na mě dokáže podívat očima tak, jako úplně na začátku :)
A v neposlední řadě bez hor a přírody ! Jsou pro mě hodně nabíjející element.

10. A co bys z nabídky Bohemian Lab vybrala jako dárek k Vánocům a pro koho ? 
Zamilovala jsem si voňavé krystalky na podtácku a taky jsou moc krásné voňavé pralinky, takže ty bych určitě věnovala své kamarádce :)

 

Back to blog

Leave a comment