Lucie

Lucie

Lucii jsem poprvé zaregistrovala na sociálních sítích někdy před rokem a doslova mě očarovaly její nádherné fotky, ten cit s jakým dokáže nafotit jakýkoliv předmět tak, že po něm okamžitě toužíte. Přesvědčit se o tom můžete na jejím IG profilu @the.aesthetic.eye. Lucka je mimochodem také učitelkou angličtiny a tvrdí o sobě, že je "control freak". A já bych ještě dodala, že je opravdu vtipná!



1. Luci, jak teď nejraději trávíš volný čas ? 
Volného času teď moc nezbývá, tak ho většinou vyplním prací nebo úklidem. Občas ale vezmu do ruky knížku nebo foťák a snažím se ten čas nějak smysluplně využít.

2. Kde čerpáš inspiraci pro svůj interiér ? 
Jsem tak trochu houba a nasávám inspiraci samovolně naprosto všude - nejen přímo z krásných interiérů, které na mě vyskakují z Instagramu nebo Pinterestu, ale taky z filmů, seriálů, přírody, měst, módy a v neposlední řadě od lidí. Jsem people-watcher a hrozně mě baví přemýšlet o lidech, co dělají, co mají rádi, jak asi vypadají jejich domovy...

Svíčky Trio Gourmand.

3. Kde ráda nakupuješ ? A co sis naposledy pořídila ? 
Nesnáším nakupování a pokud si chci nákupy užít, tak si musím naplánovat jeden, maximálně dva obchody. Víc nejsem schopná pojmout. Nejkomfortněji se proto cítím v online prostředí, a proto i naprostou většinu věcí mám z online obchodů. Dřív jsem byla v nákupech tak trochu neřízená střela, ale postupem času (asi věk nebo co) jsem začala hodně přemýšlet o tom, co pořídím. Poslední dobou nejvíc investuju spíš do vinylů, knih a designu. I když slovo investovat je asi moc silné. Občas koupím je asi přesnější. Nemám ráda moc věcí. 

4. Tvůj vysněný kousek do bytu ? 
Určitě židle/křeslo nebo světlo. Hodně sním o nějakém ikonickém kousku - například křeslu nebo lounge chair z dílny Carl Hansen & Søn, popřípadě lampě Mantis. 

5. Cestuješ ráda ? A kam se případně chystáš ? 
Já nejsem úplně cestovatel v pravém slova smyslu. Cestování mě nesmírně stresuje, vždycky mám cestovní horečku. Ale na druhou stranu hodně ráda poznávám nová místa, kulturu a lidi a hodně mě baví gastro-turistika, takže si místa pamatuju hlavně podle toho, co jsme tam jedli :) V dohledné době se ale chystáme maximálně na maltu nebo do písku :) (stavíme domek).

6. Máš nějaké guilty-pleasure ?
Rozhodně. A je jich hodně. Jsem velký konzument kvalitních filmů a seriálů na streamovacích platformách a bohužel se občas svezu na retro vlně seriálů pro teenagery z konce 90.let nebo začátku milénia.

7. A máš nějaký tip na seriál ? 
Jasně. Hodně se mi líbilo Schodiště, Made for Love, The Sinner, aktuálně Wednesday a ze starších třeba Ostré předměty nebo Geniální přítelkyně (hrozně se těším na poslední řadu).

8. Jak vypadá tvůj typický den ? 
Tady asi nikoho opravdu inspirovat nebudu. Od doby, co jsem nastoupila zpátky do práce jsou naše dny hodně hektické a dost podobné. Manžel si k práci přidal opět studium, já mám kromě práce učitelky ještě další pracovní povinnosti a k tomu máme malé dítě. Každé ráno jsem na nohou po páté, klasicky nestíháme, odvezeme dítě do školky a sebe do práce. Po práci zase rychle pro dítě, domů, uklidit, pracovat... Ale mám ráda naše ranní spolujízdy do práce. Vždycky si v klidu popovídáme a začneme den tak spolu. Ta naše ranní půlhodina v autě mi bude hodně chybět. 

9. A jak naopak vypadá tvůj ideální den ? 
Můj ideální den je úplný opak našeho klasického dne. Mám ráda snídaně ve stylu slow morning a přes den kombinaci nějaké akce a odpočinku. Během svého ideálního dne samozřejmě nemusím sáhnout na práci nebo vaření. Ale ráno a večer bych vždycky chtěla strávit doma se svou rodinou.

10. Máš nějaké své rituály ? 
Miluju svůj kávový rituál. Od namletí kvalitní kávy, přes výrobu espressa, až po napěnění mléka pro skvělé capuccino do oblíbeného hrnku.

11. Bez čeho nemůžeš žít ? 
Těch věcí je možná až moc, ale rozhodně bez svého fotoaparátu, presovače a svojí postele.

12. A co bys z nabídky Bohemian Lab vybrala jako dárek k Vánocům ? 
Jakoukoliv svíčku v kalíšku, vonné krystaly nebo sadu Trio Gourmand. Všechno voní božsky !

Svička Vánoční a podtácek hexagon.

Back to blog

Leave a comment