Mína

Mína

Krásná a odvážná. Dvě slova, která mě napadají, když píšu o Míně. Náš první kontakt byl na pracovní úrovni, když mě Mína oslovila jménem svého tehdejšího e-shopu Poures s dětskými věcmi, který založila, když se jí narodila dcera Stella. Po roce se ale rozhodla obchod prodat a věnovat se s dcerou cestování a poznávání. "A tak jsme cestovaly a cestovaly :-) Byl to nejkrásnější rok v mém životě a doufám, že si to brzy zase zopakujeme. Trvalo mi dlouho sebrat odvahu a vyrazit sama s dcerou, ale byla to parádní zkušenost, která mi otevřela oči a zároveň mi ukázala jiný způsob života. A tak teď co jsme zpět přemýšlím, zda zůstaneme v Praze nebo vycestujeme na delší dobu." Jejich společné cestování můžete sledovat na profilu @mamaminaa.

1. Mínuš, kde čerpáš inspiraci pro svůj byt ?

Často nacházím inspiraci na Instagramu. Sleduji spoustu profilů s designem. Velkou inspiraci mi byl určitě náš pobyt v Dánsku. Mám ráda přírodní barvy, kontrastní prvky, hodně světla a prostoru. Ale hlavně útulno. Miluji, když přijdu domů, zapálím svíčky, rozsvítím světýlka, voní to tady, cítím se tu prostě skvěle.
2. Za co nejraději utrácíš ? A co sis naposledy pořídila?
Moc ráda si kupuji nádobí. Zajímavé talíře, hrnky, misky. Cokoliv, co mě nějak zaujme. Cokoliv, co zpříjemní rutiny u nás doma. Obecně ale utrácím hodně za oblečení pro Stellu. 
3. Tvůj vysněný kousek do bytu nebo na sebe ?
Do bytu bych strašně chtěla nástěnné lampy a ty snad brzy budou! Nejvíc toužíme po jídelním stole od české značky Budu. Na sebe kabát z letošní kolekce Skall studia. Ten zatím nebude! :-))
4. Vím, že jste si se Stellou oblíbily cestování. Kde všude jste byly a kam se chystáte? A oblíbená destinace ?
Nikdy jsem necestovala. Vlastně jsem poprvé letěla až se Stellou, kdy jsme z poslední rok navštívily sedm různých států. A změnilo mi to život. Nikdy jsem si nemyslela, že tohle je něco pro mě, ale rozhodne je a pro každého, kdo se nemůže rozhoupat - jdi do toho! Poznat tolik různých kultur, seznámit se s různými lidmi, poznávat jejich myšlení, způsoby… to bylo boží! A oběma nám to strašně chybí. Ani jsem si neuvědomovala, že jsem tak omezená na to, co znám. 
Rozhodně jsem si oblíbila Dánsko. Kdo ne:-) ne jen pro jeho styl, ale hlavně pro ten neskutečný vibe, co tato země má. Tady není nic problém. Strašně mi imponovalo, jak všude počítají s dětmi.
V nejbližší době bych ráda letěla do Paříže a do  Londýna. 
Svíčka s vůní Mořská sůl a šalvěj
5.  Máš nějaké guilty-pleasure?

Rozhodně si dost ujíždím na croissantech. Na všech. Mandle, pistácie, čokoláda nebo jen máslo. Ach. Nejlepší mají v La forme bakery.

6. Jak vypadá tvůj typický den?
Asi nemám žádný přesný model. Ono to s dětmi jde? :-) Každé ráno si chystáme společně snídani. Stella sedí na kuchyni, připravuje čaj. Pouštíme si nahlas hudbu. Fakt nahlas. A zpíváme! Pak se společně domlouváme na denním programu. V pomalejší dny snídaně přechází k chystání obědu, v rychlejší jsme už dávno v autě a jedeme někam na výlet. Poznávání nových míst máme v oblibě. A taky kaváren. A sladkýho. Hlavně croissantů :-) a pak si hrajeme doma. Já si teď poslední dobou vyhledávám inspiraci pro “něco”, co mám v hlavě a ráda bych to zrealizovala.

7. A jak naopak vypadá tvůj ideální den?
Vlastně asi stejně, ale rozhodne bych tam přidala už nějakou pracovní aktivitu. Pracovala jsem celou mateřskou, pak jsme na rok odjely a teď po třech oddechových měsících mi chybí komunikace s okolím. Vždy jsem tíhla k designu, ale vždy jsem volila jinou cestu,  a tak bych to do budoucna rada rozvíjela o něco víc. A taky bych do ideálního dne už ráda přidala i nějakýho chlapa, s kterým bych to mohla sdílet :-)

8. Máš nějaké své rituály?
Ráda se starám o pleť a vlasy. A… když Stella usne, jím to, co nechci, aby viděla :-))

9. Je něco, bez čeho nemůžeš žít?
Poslední dobou mám pocit, že je pro mě velice těžké žít bez jistoty. V jakémkoliv směru. Nedovedu si představit žít bez svobody, jakou máme, bez hezkého domova a taky si nedovedu představit žít bez dobrého jídla :-)

Svícen hexagon


10. Která vůně od Bohemian Lab je tvá oblíbená ? 

No tady to je jednoduchý :-) miluji je všechny. Jako první jsem si koupila “Měj své sny” /teď Bergamot a cedrové dřevo/, kterou jsem věděla hned, že chci do ložnice, už jen kvůli názvu. Teď máme v obýváku “Mořská sůl a šalvěj” a opět boží. Vůně domova je pro mě fakt moc důležitá a nemohla by být lepší.

Podtácek hexagon

Back to blog

Leave a comment