Nikol

Nikol

Nikol je zakladatelka marketingové, PR a byznys platformy NProduction, nadšenkyně interiérového designu, cestovatelka a power woman v jedné osobě, která si užívá života nejraději se sklenkou bublinek v ruce. Tak vnímám Nikol Pavlíčkovou, novou osobnost, která rozšířila řadu mých inspirativních žen.

1. Nikol, vím, že jste poměrně nedávno zakládala svůj vlastní byznys. Co Vás motivovalo k tomuto kroku ? 

Jestli jsem něco skutečně nechtěla, pak to bylo přinést na trh další “agenturu”. Mám pocit, že jimi je trh opravdu přehlcený. NProduction je koncept, který vnímám jako budoucnost podnikání v marketingu. K tomuto kroku jsem se rozhodla bezprostředně po odchodu z vydavatelství, kde jsem vedla z pozice šéfredaktorky developerský a byznysový magazín Estate. Ne že by se mi následně nedostávalo zajímavých nabídek, ale postupně jsem zjišťovala, že mi nikdo není schopný nabídnout takové podmínky, ve kterých by mi lidsky bylo dobře a zároveň bych se jako člen týmu cítila stále svobodná. Navíc dneska už vím, že nejsem člověk zrozený pro to být zaměstnancem.

Taky jsem vždycky věděla, že chci dělat velké revoluční věci a to podle mě nelze jinak, než když budete podnikat. Navíc k tomu, abyste mohli podnikat musíte být tak trochu risktaker. Což já jsem. Někdy až moc velký (směje se). Dnes taky ale vím, že se opírám o stabilní tým profesionálních srdcařů a společně se nám podařilo vytvořit něco, o čem mi zpočátku většina lidí řekla, že je utopie. NPP je svobodná společnost fungující na tyrkysových principech — na českém trhu v oblasti marketingu první a prozatím jediná. Přála bych si, abychom se stali vzorem a naše hodnoty do budoucna standardem pro práci nejen v tomto oboru.

2. Jaké specifické služby nabízíte a s jakými klienty spolupracujete ?

V rámci NPP poskytujeme služby především v oblasti marketingu a PR s přesahem do byznysu. Já osobně pak stojím ještě jednou nohou v realitách a developmentu, kde se zajímám především o oblast Krušných hor. Zároveň se všem našim klientům snažíme přinášet “to něco navíc”, co na konci každého dne je prokazatelný networking a ekonomický růst díky našemu marketingu a kolektivnímu know-how. Pracujeme s různými klienty napříč segmenty. Pravdou ale je, že u nás i akvizice nových klientů funguje jinak. Klienti si standardně vybírají agentury. V NPP si my vybíráme, zda spolupráci přijmeme nebo ne.

3. Popište Váš typický den.

Můj den je všechno jen ne typický (směje se). U mě je každý den jiný. A to jaký bude ten následující se dozvím většinou večer v den předchozí. Nejsem schopná kapacitně vnímat svůj nabitý diář v dlouhodobých horizontech. Snažím se evidovat alespoň zahraniční cesty, i tak ale většinou balím na poslední chvíli.

Na začátku roku jsem udělala také jedno zásadní životní i profesní rozhodnutí a svůj diář výhradně předala do rukou své pravé ruce Domi. Ta má tak plnou kontrolu nad mým časem a harmonogramem. Dny většinou trávím na schůzkách a večery pak u počítače. A pokud mám dny officové, tak se snažím večery mít sama pro sebe.

4. Co děláte ráda, když si chcete odpočinout od pracovního shonu ?

Přiznám se, že pro mě je práce a to, co dělám, životním posláním. Takže já do práce vlastně nechodím (směje se). Prací doslova žiju a odpočinout si od ní neumím. Je pro mě nedílnou součástí života i mě samotné. Miluju shon, stres a vlastně tak trochu si ten adrenalin i vytvářím sama. Je mi v tom dobře. A tím, že to sama řídím, taky vím, že můžu kdykoliv zastavit, zpomalit a nebo naopak ještě více přidat.

5. Cestujete ráda ? Kterou destinaci ráda doporučujete ? 

Dneska už cestuju moc ráda. Dříve jsem tolik necestovala. Měla jsem obavy z toho, že cestování nedokážu skloubit s prací, ale teď vím, že to vždycky nějak dopadne (směje se). Jsem zastánce toho, že cestování podněcuje kreativitu a rozšiřuje obzory, i proto plně podporuji cestování i ve svém týmu.

A kam vyrazit? Kamkoliv, kam to vaše srdce táhne a ideálně v jednom. Tedy sami se sebou. To je něco, co bych doporučila každému. V Čechách moje srdce patří Krušným horám. Tam se vždy ráda vracím v jakémkoliv období a vlastně z většiny zahraničních cest vedou moje první kroky rovnou tam. Osobně jsem se před pár dny vrátila z Fuerteventura. Nyní mě čeká pár pracovních cest do Itálie, Velké Británie nebo Španělska, v létě bych ráda osobně vyrazila do Řecka a mým velkým tajným, tedy teď už ne tak tajným, snem je projet karavanem Norsko. Už teď ale hádám, že mi tam pár dalších cest jak těch pracovních, tak nepracovních přibude.

6. Jste ráda doma ? Zařizujete si ráda interiér ?

Miluju být doma — sama, v tichu. Vzhledem k tomu, že jsem neustále v kontaktu s lidmi, tak pocit, kdy přijdu domů, kde je ticho, je pro mě odměna. Nejraději mám večery, kdy si dám skleničku vína, zapálím svíčku a koukám do tmy. Je to neskutečně očistné. Učím se mít ráda tmu a žít s ní v souladu.
Interiér zařizuji s velkou radostí a péči. Interiérový design je jedním z oborů, pro který žiju. Myslím, že kdybych měla další život, byla bych nejspíše interiérová designérka.

7. Máte nějaký vysněný kousek do bytu ?  

Stejně jako v módě si nepotrpím na značky a pomíjivý luxus. Musí se mi to líbit, to především a ladit (podle mého oka) se zbytkem interiéru. Mám ráda ikonický design. Přemýšlím tak, co by byla ta první věc, kterou bych si šla koupit do bytu, kdybych vyhrála ve Sportce. Nejspíše Barcelona Chair od Ludwig Mies van der Rohe a Lilly Reich. Problém ale je, že do mého aktuálního bytu by se nehodila, takže bych si k ní musela pořídit zároveň i nový byt (směje se).

8. Guilty pleasure ?

V čem ? V životě ? Jednoznačně bublinky — prosecco, cava, šampaňské ! Pravdou ale je, že při popíjení bublinek se necítím ani trochu guilty, takže těžko říct (směje se).

9. Máte nějaké životní motto ?

Mívala jsem spousty citátů, které mě inspirovaly, motivovaly nebo mnou nějakým způsobem rezonovaly. Dnes se upínám a opírám o dvě slova, která nejsou nic víc než to, co je nám přirozené: nádech, výdech. Víte, že většina lidí vůbec nedýchá správně? A už vůbec nevyužívá skutečnou podstatu dechu? Zdá se to jako banalita, ale tahle dvě slova nám mohou zachránit nejen život, ale i víc, než si teď vůbec dokážeme představit.

10. Kterou vůni od Bohemian Lab jste si oblíbila a proč ?

Jsem absolutní milovník svíček, ale musím se přiznat, že mě mile překvapily voskové pecičky s vůní Mořské soli a šalvěje. Nevím proč, ale tahle vůně mě vrátila do dětstvÍ — přenesla jsem se na první dovolenou u moře v Chorvatsku, kam jsme jeli s rodiči. Po několika letech jsem si vzpomněla na tuhle kdysi vysněnou dovolenou a vracím se tam pokaždé, když si večer zapálím aromalampu. Těší mě, že jsem díky Bohemian Lab zjistila, jak voní moje dětství. Přesně takhle.

Photo credit: Polina Lyapeiková

 

Back to blog

Leave a comment