Xenie

Xenie

Xenie je maminkou dvou malých holčiček a žije s rodinou v malém městě v podkrkonoší. V roce 2016 si s manželem zrekonstruovali část domu z roku 1721 kde se s rodinou snaží žít v minimalismu. "Neobklopujeme se zbytečnostmi, snažíme si ponechat jen to potřebné a zbavit se nepotřebného - se zbavením někdy trochu bojuji. Mám ráda bílou barvu, čistotu, ruční práce a květiny. Naopak, nerada vařím - díky mému muži mi to celkem prochází", říká o sobě Xenie. V poslední době se k jejím koníčkům přidal aktivní život ve formě fitness a formování postavy. "Chodíme s manželem spolu a je to naše hodinka úniku :)".

Xenku a její minimalisticky pojaté bydlení můžete sledovat na jejím IG profilu @xeniehambalek

1. Kde čerpáte inspiraci pro svůj interiér ?

Největší inspirací jsou pro mě určitě zahraniční Instagram účty a Pinterest. Moc ráda se nějakým způsobem liším od jiných a tak do domova přenáším i trochu sebe. Má oblíbená kombinace je bílá barva se dřevem.

 

2. Za co nejraději utrácíte ? A co jste si naposledy pořídila?

Jako většina žen ráda utrácím za oblečení a kosmetiku. Miluju nadčasovou módu a především kvalitní kousky. Pokud nejsem s kvalitou spokojená nedělá mi problém produkt vrátit. Ale po rekonstrukci bytu je mým velkým koníčkem bytový design, takže moc ráda investuji do zařízení bytu. Nicméně jsou všechny mé nákupy vždy důkladně promyšlené a musím se utvrdit v tom, že danou věc využiji na maximum. Troufám si říct, že unáhlené a impulzivní nákupy mi už nic neříkají. Z velké části nakupuji oblečení z druhé ruky a kolikrát mi taková koupě udělá ještě větší radost.

Můj poslední nákup byla červená váza od HAY design. Ta červená nám to teď doma hodně oživila a už teď vím, že bude krásná i na Vánoce s jehličím.

3. Máte vysněný kousek do bytu nebo na sebe ?

Pokud bych měla říct jen jednu věc tak určitě policový systém od String.

4. Cestujete ráda ? Co nějaký tip na výlet po Čechách ?

Kromě dvou větších dovolených s dětmi v zahraničí jsou součástí našeho života víkendové výlety do hor a poznávání kultury - většinou zakončených v dobré kavárně. Určitě doporučuji navštívit Krkonoše. Známe je docela dobře a i tak nás každé nové místo které navštívíme mile překvapí.

5. Máte nějaké guilty-pleasure?

Brambůrky a sledování seriálů na Netflixu do ranních hodin.


6. Jak vypadá Váš typický den?

Mladší dcera Lilien vstává lehce po sedmé,  to už je většinou starší dcerka ve školce (vozí muž a já mu ze srdce děkuji hlavně po probdělé noci u Netflixu:)). My si s Lili uděláme snídani a kávu. U toho většinou shlédnu všechny účty na IG které spravuji a u toho si chystám další příspěvky. Po snídani si většinou hrajeme nebo teď s příchodem tepla trávíme čas na zahradě. Po obědě si někdy pospí a já se věnuji opět práci, úklidu domácnosti nebo si zacvičím. Kolem třetí hodiny jdeme vyzvednout ze školky Evelinku. Cestou ze školky se většinou stavíme na dětském hřišti a nakoupit. Manžel jezdí z práce kolem páté hodiny, vaří se večeře a oběd na další den, děti si ideálně hrají v pokojíku nebo se jim pustí pohádka. Kolem sedmé hodiny začíná večerní příprava dětí na spánek. V osm jdou spát. Jak děti usnou, s mužem kouknem na nějaký film nebo hrajeme Scrabble.        

7. A jak naopak vypadá Váš ideální den?

Ideální den by se určitě hodně podobal typickému. Ráda trávím čas s rodinou, takže ideálně nějaký výlet do přírody, dobrý oběd a hlavně kavárna s dortíkem. Neřešit žádné rodinné rozpory, nemoce, být v klidu a večer si třeba užít masáž od muže :)

8. Máte nějaký life-hack jak vybalancovat práci-rodinu-samu sebe?

Mít čas pro sebe a trávit čas jen se svou drahou polovičkou bez dětí. U nás výborně funguje sport. Z důvodu seberealizace a odreagování jsem se také rozhodla věnovat během rodičovské i práci. Někdy je to organizačně náročnější, ale pokud Vás rodina podporuje, nakonec se to vždy nějak skloubí.

9. Který produkt nebo vůni od Bohemian Lab jste si oblíbila ?

Bergamot a cedrové dřevo je snad každého povinnost mít doma :) Vonné pecičky této vůně máme k provonění v každé skříni, v každém šuplíku. Boží je taky šalvěj s mořskou solí.


Back to blog

Leave a comment